Hazenpeper 2
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 kg haas in grote stukken
200 gr wortelen
200 gr uien
100 gr knolselderij
5 kruidnagels
10 jeneverbessen
5 laurierbladen
1 eetlepel gedroogde tijm
1 dl rode wijnazijn
1 liter rode Bourgogne
200 gr spekblokjes
250 gr paddestoelen
150 gr zilveruitjes
25 gr boter
25 gr olie
50 gr bloem
1/2 kopje cognac
zout, versgemalen peper
150 gr hazebloed
Bereiden
voorbereiding:
Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze klein.
Maak er met de kruiden, de azijn en de wijn een marinade van en laat de
haas daarin 1 nacht marineren.
1.Haal de stukken haas uit de marinade en dep ze met wat keukenpapier droog.
2.Zeef de marinade en vang de daarvoor gebruikte ingrediënten op.
3.Kruid de stukken haas met peper en zout en haal ze door de bloem.
4.Bak de spekblokjes in de boter uit en voeg er de zilveruitjes en de paddestoelen bij.
5.Voeg nu de uitgelekte resten uit de marinade toe en breng het geheel onder af en toe omscheppen mooi op kleur.
6.Blus af met de cognac.
7.Doe er de marinade en de stukken haas bij en breng het geheel aan de kook.
8.Schuim het af en toe af.
9.Laat de haas 2 uur in een oven van 180øC of op een laag vuur stoven.
10.Haal de stukken haas uit de pan en houd ze warm.
11.Gebruik het bloed om het kookvocht te binden (laat het NIET koken, anders gaat het bloed schiften). Als u geen bloed wilt gebruiken, kunt u het vocht wat meer laten inkoken en het licht met aardappelzetmeel binden.
12.Schep de saus over de haas.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gemarineerde struisvogelsteaks met verse zwarte peper
Kwarteltjes met truffelpâté
Wildbouillon met cantharellen
Kip uit grootmoeders tijd
Konijn met rozijnen en pijnboompitten